Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.

Prohlašuji, že je mi 18 a více let.


Raicilla Perra Suerte 100% Agave Maximiliana 70cl 41%

Nový produkt

Raicilla Perra Suerte, 100% Maximiliana Agave, má průsvitný vzhled. 

V nose převládá vůně čerstvých bylin a zeleniny, chuť je ovocná s těkavými hořkými tóny, s lehkými květinovými a karamelovými tóny. 

V dochuti převládá kvas tropického ovoce a tóny kokosu a bobulí, reaguje na chutě a vůně typické pro oblast Sierra a má jedinečnou chuť; osobitosti dosáhl náš mistr Raicillero. 

Mistr: Don Manuel Salcedo. 

Postup: malá šarže - řemeslná výroba. 

Růst agáve: 8 až 12 let, polodivoké.

Vaření / pec: Piňa-Jádro se rozštípnou a vaří se tři dny v peci z dřevěných kvádrů, vytápěné dřevem, které se získává kontrolovaným způsobem z dubů endemických pro pohoří Sierra de Jalisco. 

Mletí (drcení): Sekera a drtič. 

Voda: Z přírodního pramene v horách. 

Fermentace: Přírodní, voda s vařenou bagasou se uchovává v temné místnosti po dobu 4 až 6 dnů. 

Destilace: Jednou se destiluje přirozeně v hybridním destilačním přístroji, což je tradiční způsob destilace v Sierra de Jalisco. 

Úprava obsahu alkoholu: Úprava se provádí až do dosažení obsahu alkoholu 41° podle historické chuti regionu.

Raicilla je destilát z agáve, který se vyrábí pouze v 17 obcích v Mexiku, většinou ve státě Jalisco, z nichž pouze ve 13 roste druh Agave Maximiliana, takže jeho zeměpisná oblast je velmi omezená.

Na rozdíl od většiny agáve, které se rozmnožují klonováním, se Agave Maximiliana rozmnožuje pouze opylením a semeny, takže se rozmnožuje pomaleji, ale s vyšší genetickou kvalitou.

Po 8 až 12 letech zrání se každá rostlina agáve ručně sklízí. K výrobě jednoho litru agávového destilátu je zapotřebí přibližně 10 až 15 kg agáve.

Po dvou až třech dnech vaření, pěti dnech kvašení a jednom dni destilace je raicilla připravena k ochutnání!

Raicilla, která potěší zvědavce i znalce. Raicilla Perra Suerte se vyrábí v nadmořské výšce 1 600 metrů v krásném údolí Rincón de Mirandilla, městečku nedaleko Mascoty v Jaliscu, jedné z 15 obcí v Mexiku, kde se vyrábí raicilla; kde roste Agave Maximiliana Baker spolu s dalšími endemickými druhy v půdě tvořené jílovitou půdou obklopenou stromy, jako jsou duby a tepehuaje. 

Podnebí je vlhké a poloteplé; zimy a jara jsou suché a léta deštivá. Jedná se o oblast s rozmanitou a bohatou biosférou. 

Perra Suerte je poctou podstatě tohoto regionu. Mexiko je zemí dvojího druhu. A někdy v této hře dvojznačnosti používáme stejné slovo k popisu dvou diametrálně odlišných věcí. 

Stejně tak výraz „perra suerte“ je jednak způsobem, jak vyjádřit frustraci tváří v tvář neštěstí, a jednak může být chápán jako projev závisti vůči dobré situaci jiného člověka, jako například: „To je ale mrcha štěstí, co ten člověk má!“. Perra Suerte tak syntetizuje tento hluboký kontrast, který tvoří páteř naší mexičnosti; složitost a dualitu naší kultury: oslava a tragédie, štěstí a hořkost, komedie a drama, život a smrt... těžký život a trochu štěstí.

1 790,00 Kč s DPH

Ve světě agávových lihovin neboli mezcalu (termín odebraný kvůli označení původu, ale původní název používaný podle tradice pro pojmenování jakéhokoli současného destilátu z agáve, jako např: Tequila, mezcal nebo raicilla) vyniká svou jedinečnou chutí a omezenou zeměpisnou oblastí: Raicilla.

V roce 2019 bylo Mexickým institutem průmyslového vlastnictví schváleno označení původu pro raicillu (DOR). DOR zahrnuje 16 obcí ve státě Jalisco: Atengo, Chiquilistlán, Juchitlán, Tecolotlán, Tenamaxtlán, Puerto Vallarta, Cabo Corrientes, Tomatlán, Atenguillo, Ayutla, Cuautla, Guachinango, Mascota, Mixtlán, San Sebastián del Oeste a Talpa de Allende, jakož i Bahía de Banderas, která se nachází v sousedním státě Nayarit. Podle DOR musí být každý mezcal s označením „raicilla“ vyroben v těchto regionech.

Co je raicilla? 

Raicilla je regionální mezcal ze západního Jalisca v Mexiku. Stejně jako všechny ostatní mezcaly se destiluje z praženého srdce rostliny agáve, kterému se běžně říká piña, protože připomíná obří ananas. Pravá raicilla obsahuje 100 % agáve. Většina mezcalu z Jalisca se vyrábí starými metodami v palírnách pod širým nebem zvaných tabernas, které jsou podobné palenkám vyrábějícím řemeslný oaxacký mezcal. 

Destilátoři se nazývají raicilleros nebo taberneros a mohou být oslovováni „maestro“ jako výraz úcty k jejich úrovni znalostí.

Poznámka: Z právních důvodů nemůže být raicilla legálně označována jako mezcal.

Objem700ml
Balení6ks
Obsah alkoholu41%
ZnačkaPerra Suerte
Země původuMexiko

Ve stejné kategorii