Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.
Prohlašuji, že je mi 18 a více let.
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
3048631207006
Nový produkt
Slavný likér Verveine du Velay, vytvořený v roce 1859 geniálním bylinkářem, se vyrábí podle receptu předků, v němž se mísí místní verbena s pikantní směsí rostlin a koření.
K výrobě likéru Verveine du Velay se používá verbena citronová, kterou lihovar pěstuje na vlastním pozemku. Sází se v červnu, sklízí se před příchodem mrazů a poté se suší, než se listy ručně odstraní.
Příprava této receptury je dlouhý proces, který trvá několik měsíců (přibližně 18). Umění verbeny spočívá v maceraci a destilaci více než 32 rostlin (samozřejmě včetně verbeny) v červených měděných destilačních kotlích. Verbena poté odpočívá v dubových sudech společnosti Maison Pagès, která tuto recepturu uchovává již od roku 1886.
MACERACE: tento krok je nezbytný pro přenos chutí do destilátu.
DESTILACE: historicky se používala v lékárnách k získávání vlastností a prospěšnosti rostlin. Dnes palírna PAGÈS pokračuje v používání této tradiční techniky při výrobě Verveine du Velay v červených měděných destilačních kotlích. Poslední fází je zrání v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců.
Skladem
Verveine du Velay vytvořil před více než 160 lety Joseph Rumillet-Charretier, nadšený bylinkář, zkušený lékárník a nepochybně také chemik.
V roce 1886 převzal rodinný lihovar, jemuž dal Rumillet své jméno, jeho bratranec Victor Pagès.
Podnik řídila řada politiků z rodu Pagèsů a také Raymond-Julien Pagès, vizionář ve světě venkovské turistiky, který založil první „Logis de France“, z něhož se dnes stala významná síť hotelů a restaurací.
Verveine du Velay je již dlouho součástí gastronomického a architektonického dědictví regionu, jehož elegantní budova (dnes památkově chráněná) se nachází ve čtvrti Saint Jean v centru Puy-en-Velay.
Objem | 700ml |
Obsah alkoholu | 55% |
Země původu | Francie |